• Προβολή
  • Tags
  • Πρόγραμμα

  • 18:00
    Exile Room
    ΑΘΗΝΑ

Η Μισή Αλήθεια

Πρωτότυπος τίτλος: Half the Picture
Σκηνοθεσία:
Έιμι Άντριον
Έτος: 
2018
Χώρα: 
ΗΠΑ
Γλώσσα:
Αγγλικά
Διάρκεια:
95’

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί, παρόλο που οι γυναίκες πλέον δεν είναι απαραίτητα λιγότερες από τους άντρες στις σχολές κινηματογράφου, ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτές καταφέρνουν να επιβιώσουν επαγγελματικά στην κινηματογραφική βιομηχανία; Στην Αμερική, συγκεκριμένα, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές είναι σχεδόν ισάριθμοι, ωστόσο το ποσοστό των γυναικών που έχουν σκηνοθετήσει blockbuster μέσα στην τελευταία δεκαετία είναι μικρότερο από 5%! Τι ακριβώς συμβαίνει ανάμεσα στα θρανία και στα κινηματογραφικά πλατό με αποτέλεσμα να αποδεκατιστεί το γυναικείο εργατικό; 40 Αμερικανίδες σκηνοθέτιδες, ακτιβίστριες, παραγωγοί και δημοσιογράφοι δίνουν τη δική τους απάντηση στον απίθανο αυτό γρίφο, περιγράφοντας τις συχνά εξοργιστικές εμπειρίες τους μπροστά στην κάμερα. Η Μιράντα Τζουλάι, η Λίνα Ντάναμ, η Κάθριν Χάρντγουικ και η Άβα Ντουβερνέ, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτουν όλα όσα το χολιγουντιανό σύστημα έχει προσπαθήσει να συγκαλύψει ως τώρα, δίνοντας τροφή για σκέψη και άπλετους λόγους για να ξεσηκωθείτε ενάντια στην πατριαρχία – σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Η Θέση της Γυναίκας στη Σύγχρονη Κινηματογραφική Βιομηχανία», με την Ντέμπρα Ζίμερμαν (Women Make Movies) και την Όλγα Μαλέα (Women in Film and Television Greece).


Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. To Kids and Docs διοργανώνεται από τη Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013.